Makkelijker uw elektrische wagen opladen: Alphabet en Eneco eMobility maken het mogelijk.

Makkelijker uw elektrische wagen opladen: Alphabet en Eneco eMobility maken het mogelijk.

De self service portal maakt het bestellen van een laadpunt eenvoudiger

Aartselaar, 9 maart 2020 – Mobiliteitsprovider Alphabet en laaddienstverlener Eneco eMobility werken al sinds 2014 tijd samen om elektrische mobiliteit eenvoudiger te maken. Met de lancering van de Self Service Portal zetten ze samen de stap om elektrisch rijden verder te stimuleren. De bestuurder van een elektrische leasewagen kan hier zelf via de portal op een snelle en eenvoudige manier zijn laadpunt bestellen.

De bedrijven hebben samen de ambitie elektrische mobiliteit te stimuleren en te faciliteren en daarbij vullen ze mekaar uitstekend aan. Alphabet heeft al een aantal jaar een voortrekkersrol met haar AlphaElectric aanbod en Eneco eMobility staat sinds 2007 al garant voor het aanbieden van innovatieve laadinfrastructuur voor thuis en op het werk. De partners hebben als gezamenlijk doel het opladen van de wagen zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Self Service Portal: een laadpunt aanvragen in een handomdraai

Met de lancering van de Self Service Portal kan de bestuurder voor zijn bedrijfswagen in enkele clicks zijn laadpunt zelf bestellen. In 70% van de gevallen kan dit zelf zonder dat er een plaatsbezoek moet gebeuren.

“Al jaar en dag werken wij aan het vereenvoudigen van het bestellen en leveren van een laadpunt. In 2013 werden al inspanningen geleverd om het installatieproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Nu gaan we nog een stap verder met een voor de hand liggend bestelproces. Voor ons is dit de vertaling van onze missie: e-mobility made e-asy!”, zegt Michel Davidts, eMobility manager Belux bij Eneco eMobility.

In de portal van Eneco eMobility kunnen bestuurders niet alleen hun laadpunt aanvragen, ze kunnen na installatie ook in de online omgeving zien hoeveel ze KWh ze verbruikt hebben met hun laadpunt.

Alphabet zet al jaren in op elektrische mobiliteit. Haar aanbod is opgebouwd rond 3 mogelijke drijfveren die de keuze bepalen: een groene maar kostenefficiënte keuze (Price), motivatie van de medewerkers (People) en de keuze voor het milieu (Planet).

“Het is van essentieel belang dat wij onze bestuurders de beste service bieden, ook voor elektrische bestuurders. Het gebruik van laadkabels, publieke en private laadinfrastructuur en randvoorzieningen moet zo vlot mogelijk gebeuren. De lancering van deze portal  is een mooi voorbeeld van hoe wij samen met onze partners aan de weg timmeren om de elektrische mobiliteit grootschalig uit te bouwen in België,” zegt Erik Swerts, Managing Director bij Alphabet België.

Story image

Over Eneco eMobility

Eneco eMobility biedt elektrische laadoplossingen aan voor thuis en op het werk, en is in 2007 opgericht als afdeling van Eneco. Sinds maart 2018 is de afdeling een zelfstandige onderneming onder de koepel van Eneco Group. Samen met de partners helpt Eneco eMobility haar klanten naadloos om te schakelen naar elektrisch rijden. Laden via Eneco eMobility gaat altijd op 100% duurzame stroom, afkomstig van Europese zonne- en windenergie. Op deze manier is er geen CO2 uitstoot tijdens het rijden en daalt de CO2-uitstoot tijdens de totale levensduur van de auto met 70% in vergelijking met de totale levensduur van auto’s op fossiele brandstoffen.

Anno 2020 behoort Eneco eMobility tot de top drie laaddienstverleners van de Benelux.www.eneco-emobility.com

Over Alphabet Belgium

Over Alphabet

Alphabet is een Europese marktleider in bedrijfsmobiliteit. De uitdagingen voor mobiliteit nemen elke dag toe. Bij Alphabet gaan we op zoek naar de juiste mobiliteitsoplossingen voor zowel de medewerkers van bedrijven als de bedrijven zelf, gaande van een mobiliteitskaart voor het openbaar vervoer, autodelen, een wagen voor een korte termijn of een full service leasewagen voor 5 jaar. We zijn er immers van overtuigd dat een goede mobiliteitservaring niet alleen bijdraagt aan het succes van bedrijven maar ook aan het welzijn van de medewerkers.

Alphabet werd in 2001 opgericht als een divisie van de BMW Group. We hebben sindsdien een brede kennis opgebouwd die van ons in Europa een toonaangevende leverancier voor Business Mobility heeft gemaakt. We focussen op flexibele, duurzame en efficiƫnte mobiliteitsoplossingen die verder gaan dan louter wagenparkbeheer en het leveren van bedrijfsvoertuigen.

In Belgiƫ beheert Alphabet vandaag meer dan 55.000 voertuigen, goed voor een plaats in de top 4 van de sector en werken we met een gepassioneerd team van 200 medewerkers.

Meer informatie vindt u op www.alphabet.be

Alphabet Belgium
Ingberthoeveweg 6
2630 Aartselaar